Woning isoleren La Hulpe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in La Hulpe? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie La Hulpe. Dit kan gaan om onderwerpen als de bodem isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-la-hulpe-1310

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLa Hulpe
Postcode1310
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€160,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de meest interessante stappen om een woning in La Hulpe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in La Hulpe is voordeling (rond de € 860 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €235 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in La Hulpe kost zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12900. De winst is zo’n €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er allerlei aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in La Hulpe (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in La Hulpe is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in La Hulpe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€595
(€6650)
€1190
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€250
(€1950)
€385
(€3100)
Spouwmuur€255
(€875)
€500
(€1975)
€880
(€3575)
HR++ glas€240
(€2125)
€340
(€3450)
€420
(€4900)
isolatie la-hulpe 1310

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in La Hulpe?

Waarom zou ik mijn huis in La Hulpe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €340 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in La Hulpe

Door de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente La Hulpe meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Hulpe
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan La Hulpe wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in La Hulpe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in La Hulpe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment