Woning isoleren Ukkel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ukkel? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de gevel of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Ukkel. Dit gaan om bijvoorbeeld items als buisisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ukkel-1180

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieBrussel
GemeenteUkkel
Postcode1180
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€159,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna zie je de interessantste toepassingen om jullie woning in Ukkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ukkel is goedkoop (vanaf ongeveer € 830 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ukkel kost om en nabij de €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Hiermee bespaar je circa €800 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ukkel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Ukkel is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat is dus al gauw €1175 (jaarlijks). Hierna calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ukkel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€625
(€5050)
€1150
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€295
(€2200)
€355
(€2750)
Spouwmuur€260
(€1675)
€610
(€2025)
€890
(€3500)
HR++ glas€200
(€2925)
€340
(€3650)
€355
(€4775)
isolatie ukkel 1180

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ukkel?

Waarom zou ik mijn woning in Ukkel isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en geeft een besparing van €230 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Ukkel

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ukkel meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ukkel
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Ukkel wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ukkel voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Ukkel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment