Woning isoleren Sint-Joost-Ten-Noode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Joost-Ten-Noode? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Sint-Joost-Ten-Noode. Dit kan gaan om items als de spouw isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-joost-ten-noode-1210

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Joost-Ten-Noode
Postcode1210
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€160,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Sint-Joost-Ten-Noode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Joost-Ten-Noode is interessant (vanaf plusminus € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Joost-Ten-Noode kost je zo’n €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Daarmee bespaar je ong. €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we diverse rendabele alternatieven. Hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Joost-Ten-Noode (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Sint-Joost-Ten-Noode kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Joost-Ten-Noode. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€745
(€6150)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€240
(€1950)
€380
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1300)
€600
(€2450)
€935
(€3525)
HR++ glas€200
(€2950)
€310
(€3075)
€405
(€5325)
isolatie sint-joost-ten-noode 1210

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Joost-Ten-Noode?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Joost-Ten-Noode isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Joost-Ten-Noode

Door een speciale premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Joost-Ten-Noode kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Joost-Ten-Noode
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sint-Joost-Ten-Noode wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Joost-Ten-Noode voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Joost-Ten-Noode. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment