Woning isoleren Sint-Lambrechts-Woluwe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Lambrechts-Woluwe? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe. We staan stil bij thema’s als tochtwering en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-lambrechts-woluwe-1200

 • Supersnel terugverdient
 • Een optimaal leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Lambrechts-Woluwe
Postcode1200
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€160,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Sint-Lambrechts-Woluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Lambrechts-Woluwe is betaalbaar (al vanaf +/- € 960 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €285 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Lambrechts-Woluwe kost je zo’n €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1020. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het voordeel is pakweg €850 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog enkele rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Lambrechts-Woluwe (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Sint-Lambrechts-Woluwe is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Lambrechts-Woluwe. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€605
(€7150)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€225
(€2100)
€380
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1300)
€550
(€2750)
€835
(€3000)
HR++ glas€200
(€2950)
€340
(€4100)
€435
(€4600)
isolatie sint-lambrechts-woluwe 1200

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Lambrechts-Woluwe isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950 en dat bespaart tot €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Lambrechts-Woluwe

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Lambrechts-Woluwe
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Sint-Lambrechts-Woluwe wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Lambrechts-Woluwe voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sint-Lambrechts-Woluwe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment