Woning isoleren Wavre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wavre? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties als bijv. de zolder isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Wavre. Denk aan onderwerpen als spouwmuren isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wavre-1300

 • Besparen op energienota
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWavre
Postcode1300
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€160,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Wavre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wavre is goed te betalen (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1725 en de winst ligt rond de €235, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wavre kost +/- €4700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13100. Dit levert op plusminus €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog enkele rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wavre (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Wavre kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wavre. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€675
(€5350)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€270
(€2250)
€375
(€3400)
Spouwmuur€340
(€1300)
€630
(€2525)
€840
(€3600)
HR++ glas€215
(€2800)
€300
(€3875)
€435
(€4700)
isolatie wavre 1300

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wavre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wavre isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Wavre

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wavre voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wavre
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Wavre wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wavre voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wavre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment