Woning isoleren Vorst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vorst? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals buitenmuren isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Vorst. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de vloer en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vorst-1190

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieBrussel
GemeenteVorst
Postcode1190
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind jij de interessantste onderdelen om een woning in Vorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vorst kan zeer goedkoop beginnend bij € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vorst kost plusminus €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is pakweg €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere populaire alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Vorst (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Vorst is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. Dat is dus al gauw €1400 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vorst. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€765
(€6900)
€1170
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€220
(€2650)
€340
(€3350)
Spouwmuur€320
(€900)
€430
(€2550)
€905
(€3600)
HR++ glas€235
(€2100)
€290
(€3450)
€405
(€4575)
isolatie vorst 1190

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vorst?

Waarom juist nu mijn huis in Vorst isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, dat betekent een winst van 205 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Vorst

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vorst in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vorst
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Vorst wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vorst voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vorst. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment