Woning isoleren Saint-Vaast

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Saint-Vaast? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Saint-Vaast. Je kunt denken aan items als tochtstrips of tochtbanden en minerale wol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-saint-vaast-7100

 • Lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7100
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de meest interessante manieren om jullie woning in Saint-Vaast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Vaast kan erg voordelig (al vanaf € 880 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1625 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Saint-Vaast kost doorgaans €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op pakweg €830 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog een aantal populaire uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Vaast (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Saint-Vaast kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. De besparing komt neer op €1475 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saint-Vaast. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€875
(€6050)
€1090
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€190
(€2550)
€355
(€2850)
Spouwmuur€315
(€825)
€550
(€2025)
€945
(€3675)
HR++ glas€240
(€1900)
€305
(€4275)
€380
(€4775)
isolatie saint-vaast 7100

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Vaast?

Waarom juist nu mijn huis in Saint-Vaast isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat bespaart tot €280 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in La Louvière

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente La Louvière meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Saint-Vaast wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Saint-Vaast voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Saint-Vaast. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment