Woning isoleren Henripont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Henripont? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals buitenmuren isoleren of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Henripont. We zoomen in op onderwerpen als je dak isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-henripont-7090

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Weinig last van geluid
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest populaire manieren om jullie woning in Henripont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Henripont is goedkoop (rond de € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1725 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Henripont kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is plusminus €980, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we allerlei populaire vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Henripont (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Henripont is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Henripont. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€765
(€5900)
€1250
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€215
(€2050)
€395
(€3400)
Spouwmuur€375
(€1550)
€650
(€2025)
€790
(€3625)
HR++ glas€230
(€2350)
€265
(€3350)
€380
(€4850)
isolatie henripont 7090

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Henripont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Henripont isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Braine-Le-Comte aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Henripont wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Henripont voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Henripont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment