Woning isoleren Ronquières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ronquières? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Ronquières. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals triple glas en steenwol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ronquieres-7090

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de interessantste acties om jouw woning in Ronquières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ronquières kan erg voordelig (ongeveer € 740 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ronquières kost zo’n €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Dit levert op ong. €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog enkele populaire werkzaamheden. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ronquières (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Ronquières kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ronquières. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€595
(€4800)
€920
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€200
(€1700)
€300
(€2900)
Spouwmuur€290
(€1425)
€700
(€2625)
€890
(€3650)
HR++ glas€210
(€2525)
€280
(€3850)
€450
(€5275)
isolatie ronquieres 7090

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ronquières?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ronquières isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Braine-Le-Comte op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ronquières wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ronquières voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Ronquières. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment