Woning isoleren La Louvière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in La Louvière? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de spouwmuur isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie La Louvière. We bespreken items als verwarmingsbuizen isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-la-louviere-7100

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7100
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€174,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele acties om jouw woning in La Louvière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in La Louvière is aantrekkelijk (rond de € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in La Louvière kost +/- €5750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het rendement is al snel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13200. Daarmee bespaar je zo’n €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we allerlei rendabele vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in La Louvière (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in La Louvière is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. Dat komt neer op €1000 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in La Louvière. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€775
(€6700)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€260
(€2250)
€385
(€3150)
Spouwmuur€370
(€1400)
€440
(€2025)
€835
(€3575)
HR++ glas€205
(€2125)
€335
(€3250)
€420
(€4450)
isolatie la-louviere 7100

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in La Louvière?

Waarom moet ook ik mijn huis in La Louvière isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en dat bespaart tot €235 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in La Louvière

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Louvière op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan La Louvière wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in La Louvière voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in La Louvière. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment