Woning isoleren Samrée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Samrée? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Samrée. We staan stil bij items als isolatie buitenkant gevel en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-samree-6982

 • Veel minder betalen voor energie
 • Geen vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6982
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€163,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de aantrekkelijkste acties om een woning in Samrée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Samrée is goedkoop (plusminus € 870 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1700 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Samrée kost +/- €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. De winst is plusminus €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Samrée (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Samrée kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. Dat is dus al gauw €1375 p/jaar. Op deze website check je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Samrée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€855
(€4500)
€1060
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€265
(€2450)
€395
(€3450)
Spouwmuur€325
(€950)
€570
(€2200)
€890
(€3275)
HR++ glas€250
(€2850)
€295
(€3200)
€400
(€4800)
isolatie samree 6982

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Samrée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Samrée isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente La Roche-En-Ardenne aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Samrée wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Samrée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Samrée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment