Woning isoleren Vaux-Chavanne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vaux-Chavanne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Vaux-Chavanne. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de gevel en K-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vaux-chavanne-6960

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode6960
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de meest rendabele onderdelen om je woning in Vaux-Chavanne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vaux-Chavanne is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vaux-Chavanne kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1200. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het voordeel is zo’n €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog meer alternatieve alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Vaux-Chavanne (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Vaux-Chavanne is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €1175 p/jaar. Hieronder vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vaux-Chavanne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€875
(€6250)
€1230
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€280
(€2500)
€345
(€2700)
Spouwmuur€240
(€1650)
€700
(€2425)
€905
(€3025)
HR++ glas€245
(€2225)
€260
(€3425)
€425
(€5025)
isolatie vaux-chavanne 6960

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vaux-Chavanne?

Waarom zou ik mijn huis in Vaux-Chavanne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Manhay

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Manhay aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manhay
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vaux-Chavanne wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vaux-Chavanne voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Vaux-Chavanne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment