Woning isoleren La Roche-En-Ardenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in La Roche-En-Ardenne? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals dakisolatie of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je handige informatie over isolatie La Roche-En-Ardenne. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-la-roche-en-ardenne-6980

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Een duurzame oplossing
 • Voor iedere portemonnee
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6980
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€163,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest populaire onderdelen om een woning in La Roche-En-Ardenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in La Roche-En-Ardenne is betaalbaar (rond de € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in La Roche-En-Ardenne kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Je profiteert van plusminus €850 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er nog een aantal rendabele vormen. Hierna behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in La Roche-En-Ardenne (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in La Roche-En-Ardenne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in La Roche-En-Ardenne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€695
(€4950)
€1010
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€185
(€1700)
€305
(€3550)
Spouwmuur€185
(€1100)
€530
(€2700)
€900
(€3250)
HR++ glas€240
(€2375)
€315
(€4200)
€360
(€5200)
isolatie la-roche-en-ardenne 6980

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in La Roche-En-Ardenne?

Waarom mijn woning in La Roche-En-Ardenne isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en dat bespaart tot €260 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Roche-En-Ardenne aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan La Roche-En-Ardenne wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in La Roche-En-Ardenne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in La Roche-En-Ardenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment