Woning isoleren Meer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meer? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als isolatie van de schuur en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met waardevolle informatie over isolatie Meer. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de schuur en schijntocht. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-meer-2321

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2321
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Meer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meer is goedkoop (plusminus € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €215 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €260, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Meer kost gemiddeld €4600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het rendement is ong. €800 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Meer (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Meer is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Meer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€825
(€7200)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€185
(€1950)
€395
(€2900)
Spouwmuur€275
(€1325)
€430
(€2100)
€945
(€3250)
HR++ glas€190
(€2700)
€335
(€3200)
€385
(€5250)
isolatie meer 2321

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Meer?

Waarom zou ik mijn huis in Meer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat bespaart tot €315 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Hoogstraten

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Hoogstraten aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoogstraten
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Meer wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Meer voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meer. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment