Woning isoleren Oevel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oevel? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Oevel. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van buitenmuren en K-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oevel-2260

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Hogere woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€175,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Oevel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oevel is aantrekkelijk beginnend bij € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oevel kost +/- €5300. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is om en nabij €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oevel (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Oevel is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oevel. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€735
(€5850)
€1120
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€180
(€2600)
€385
(€3500)
Spouwmuur€185
(€1475)
€520
(€2775)
€895
(€3575)
HR++ glas€205
(€2100)
€260
(€3800)
€395
(€5375)
isolatie oevel 2260

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Oevel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oevel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Watz of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Westerlo

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Westerlo in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Westerlo
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Oevel wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oevel voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Oevel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment