Woning isoleren Wortel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wortel? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Wortel. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de dakkapel en K-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wortel-2323

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Maak je huis stiller
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2323
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Wortel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wortel is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 990 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wortel kost +/- €5750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Hiermee bespaar je ong. €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal interessante vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wortel (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Wortel is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op deze website ontdek je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wortel. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€805
(€4950)
€1040
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€200
(€2400)
€320
(€3550)
Spouwmuur€320
(€1675)
€720
(€2650)
€790
(€3525)
HR++ glas€210
(€2075)
€325
(€3700)
€350
(€5325)
isolatie wortel 2323

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wortel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wortel isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Mega en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Hoogstraten

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Hoogstraten voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoogstraten
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wortel wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Wortel voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Wortel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment