Woning isoleren Gellik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gellik? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals de gevel isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Gellik. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gellik-3620

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€175,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de populairste manieren om een woning in Gellik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gellik is betaalbaar (rond de € 890 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gellik kost plusminus €5400. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11400. De winst is plusminus €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal rendabele vormen. Hierna praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Gellik (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Gellik is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gellik. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€785
(€6300)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€205
(€1850)
€350
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1050)
€480
(€2375)
€815
(€3675)
HR++ glas€250
(€2250)
€295
(€3600)
€435
(€4575)
isolatie gellik 3620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gellik?

Waarom zou ik mijn huis in Gellik isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna tref je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Lanaken

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lanaken aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lanaken
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Gellik wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gellik voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Gellik. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment