Woning isoleren Zolder

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zolder? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als je spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Zolder. Je kunt denken aan topics als isolatie van de vliering en U-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zolder-3550

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode3550
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Zolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zolder is aantrekkelijk (vanaf € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zolder kost ongeveer €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het rendement is zo’n €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hierna praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zolder (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Zolder is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Zolder. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€685
(€5400)
€1050
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€1700)
€400
(€3050)
Spouwmuur€295
(€1050)
€660
(€2425)
€800
(€3350)
HR++ glas€220
(€2200)
€305
(€3675)
€425
(€4650)
isolatie zolder 3550

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Zolder?

Waarom juist nu mijn huis in Zolder isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en dat bespaart tot €205 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Heusden-Zolder

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Heusden-Zolder aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heusden-Zolder
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Zolder wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Zolder voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Zolder. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment