Woning isoleren Attenhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Attenhoven? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als isolatie van de bodem en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Attenhoven. We bespreken zaken als isolatie van de schuur en schijntocht. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-attenhoven-3404

 • Minder energielasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3404
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop lees jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Attenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Attenhoven is betaalbaar (vanaf ongeveer € 740 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1775 en de winst ligt rond de €210 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Attenhoven kost zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11100. Hiermee bespaar je ong. €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Attenhoven (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Attenhoven kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Attenhoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€735
(€7500)
€1230
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€210
(€1600)
€315
(€2900)
Spouwmuur€195
(€1575)
€690
(€2400)
€915
(€3100)
HR++ glas€250
(€2600)
€315
(€3875)
€360
(€4950)
isolatie attenhoven 3404

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Attenhoven?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Attenhoven isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Landen

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Landen kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Attenhoven wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Attenhoven voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Attenhoven. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment