Woning isoleren Ezemaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ezemaal? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Ezemaal. Bijvoorbeeld thema’s als de gevel isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ezemaal-3400

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Een warmere én stillere woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€168,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de interessantste onderdelen om een woning in Ezemaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ezemaal is voordeling (al vanaf +/- € 880 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ezemaal kost ongeveer €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. De winst is plusminus €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er diverse rendabele vormen. Hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ezemaal (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Ezemaal is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2550 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ezemaal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€685
(€7150)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€265
(€2450)
€335
(€2900)
Spouwmuur€230
(€1425)
€440
(€2325)
€785
(€3225)
HR++ glas€215
(€2500)
€305
(€3600)
€400
(€4700)
isolatie ezemaal 3400

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ezemaal?

Waarom juist nu mijn huis in Ezemaal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en besparen tot €340 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Landen

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Landen aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Ezemaal wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ezemaal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ezemaal. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment