Woning isoleren Willebringen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Willebringen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Willebringen. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van buitenmuren en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-willebringen-3370

 • Besparen op energienota
 • Aangenamer wonen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€173,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk je de meest interessante onderdelen om een woning in Willebringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Willebringen is aantrekkelijk (rond de € 840 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Willebringen kost gemiddeld €4600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De besparing loopt op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Dit levert op om en nabij €860, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Willebringen (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Willebringen is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hierna tref je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Willebringen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€825
(€5700)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€235
(€2150)
€350
(€3150)
Spouwmuur€345
(€1025)
€730
(€2325)
€865
(€3125)
HR++ glas€225
(€2450)
€275
(€3650)
€415
(€4625)
isolatie willebringen 3370

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Willebringen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Willebringen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Mega en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en besparen tot €340 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Boutersem

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Boutersem op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is evident: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Willebringen wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Willebringen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Willebringen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment