Woning isoleren Lebbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lebbeke? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. dubbel glas of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Lebbeke. Je leest uitvoerig over items als vliering isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lebbeke-9280

 • Supersnel terugverdient
 • Minder last van vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Stiller in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk je de interessantste acties om je woning in Lebbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lebbeke is interessant (vanaf ongeveer € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lebbeke kost doorgaans €5500. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Je profiteert van ongeveer €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lebbeke (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Lebbeke is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lebbeke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€865
(€5600)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€280
(€1700)
€360
(€3500)
Spouwmuur€370
(€800)
€420
(€2475)
€835
(€3400)
HR++ glas€220
(€1825)
€295
(€3350)
€360
(€4475)
isolatie lebbeke 9280

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lebbeke?

Waarom zou ik mijn woning in Lebbeke isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en dat levert gemiddeld op €240, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Lebbeke

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lebbeke in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lebbeke
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Lebbeke wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Lebbeke voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Lebbeke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment