Woning isoleren Ghoy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ghoy? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. de spouwmuur isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Ghoy. We staan stil bij topics als warmtereflecterende folie en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ghoy-7863

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7863
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€171,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste methodes om een woning in Ghoy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ghoy is goedkoop (al vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1925 en de winst ligt rond de €280 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ghoy kost zo’n €5750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Hiermee bespaar je plusminus €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verschillende mogelijke opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ghoy (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Ghoy is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Ghoy. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€605
(€6500)
€950
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€280
(€2100)
€330
(€3150)
Spouwmuur€200
(€1575)
€750
(€2325)
€840
(€3500)
HR++ glas€205
(€2775)
€335
(€3250)
€415
(€5150)
isolatie ghoy 7863

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ghoy?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ghoy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en besparen tot €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand vind je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Lessines

Mede door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lessines op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Ghoy wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ghoy voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Ghoy. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment