Woning isoleren Montignies-Lez-Lens

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Montignies-Lez-Lens? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Montignies-Lez-Lens. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-montignies-lez-lens-7870

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode7870
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste stappen om je woning in Montignies-Lez-Lens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Montignies-Lez-Lens is goed te betalen beginnend bij € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Montignies-Lez-Lens kost zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van circa €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er allerlei aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Montignies-Lez-Lens (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Montignies-Lez-Lens is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Montignies-Lez-Lens. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€865
(€5550)
€930
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€225
(€2500)
€345
(€3050)
Spouwmuur€365
(€1725)
€470
(€2400)
€915
(€3000)
HR++ glas€230
(€1950)
€325
(€3475)
€430
(€5200)
isolatie montignies-lez-lens 7870

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Montignies-Lez-Lens?

Waarom mijn woning in Montignies-Lez-Lens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en besparen tot €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Lens

Met hulp van een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lens meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lens
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Montignies-Lez-Lens wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Montignies-Lez-Lens voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Montignies-Lez-Lens. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment