Woning isoleren Graty

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Graty? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Graty. We zoomen in op items als plat dak isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-graty-7830

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Graty te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Graty is interessant (plusminus € 760 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €190, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Graty kost zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je plusminus €900 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Graty (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Graty is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 p/jaar. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Graty. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€685
(€7050)
€1240
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€220
(€2100)
€300
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1650)
€590
(€2000)
€910
(€3350)
HR++ glas€195
(€1925)
€280
(€3925)
€385
(€4450)
isolatie graty 7830

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Graty?

Waarom zou ik mijn woning in Graty isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat levert gemiddeld op €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Silly

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Silly in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Graty wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Graty voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Graty. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment