Woning isoleren Leernes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leernes? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Leernes. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende kozijnen en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leernes-6142

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteFontaine-L’Evêque
Postcode6142
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€178,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de interessantste toepassingen om jullie woning in Leernes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leernes is voordeling (al vanaf +/- € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leernes kost plusminus €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13100. De winst is ong. €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Leernes (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Leernes is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De besparing komt neer op €1300 (jaarlijks). Hieronder check je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Leernes. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€695
(€7300)
€1180
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€290
(€2000)
€365
(€2850)
Spouwmuur€220
(€875)
€420
(€2075)
€820
(€3400)
HR++ glas€225
(€2725)
€300
(€4125)
€440
(€5300)
isolatie leernes 6142

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Leernes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Leernes isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Fontaine-L’Evêque

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Fontaine-L’Evêque in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fontaine-L’Evêque
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Leernes wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Leernes voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Leernes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment