Woning isoleren Mellet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mellet? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals vliering isoleren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Mellet. We gaan aan de slag met thema’s als buisisolatie en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mellet-6211

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6211
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€179,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Mellet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mellet is goedkoop (ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1725 en het resultaat is zo’n €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mellet kost om en nabij de €4600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van plusminus €760, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mellet (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Mellet is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mellet. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€795
(€4650)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€295
(€2000)
€305
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1575)
€670
(€2350)
€865
(€3425)
HR++ glas€225
(€2825)
€315
(€4125)
€405
(€4725)
isolatie mellet 6211

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mellet?

Waarom zou ik mijn huis in Mellet isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat levert gemiddeld op €290 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Les Bons Villers

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Les Bons Villers in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mellet wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mellet voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Mellet. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment