Woning isoleren Hoves

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoves? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van buitenmuren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Hoves. Je leest uitvoerig over topics als schuimstrips en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hoves-7830

 • Een flink lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zet het milieu op 1
 • Houdt geluid tegen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Hoves te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoves kan erg voordelig (vanaf plusminus € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hoves kost ongeveer €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is circa €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we diverse alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hoves (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Hoves is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Hoves. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3550)
€865
(€5550)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€225
(€2600)
€365
(€3450)
Spouwmuur€285
(€1175)
€440
(€1900)
€890
(€3200)
HR++ glas€190
(€2000)
€295
(€3125)
€430
(€4800)
isolatie hoves 7830

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hoves?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hoves isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en dat bespaart tot €270 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Silly

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Silly op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Hoves wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hoves voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hoves. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment