Woning isoleren Papignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Papignies? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als bijv. de bodem isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Papignies. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-papignies-7861

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Verantwoorde investering
 • Rust en comfort in huis
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7861
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele stappen om je woning in Papignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Papignies kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 990 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Papignies kost zo’n €5300. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Dit levert op grofweg €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei interessante alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Papignies (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Papignies is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Papignies. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€825
(€6600)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€2300)
€300
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1175)
€540
(€2750)
€860
(€3150)
HR++ glas€200
(€2200)
€265
(€4000)
€370
(€4825)
isolatie papignies 7861

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Papignies?

Waarom mijn woning in Papignies isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Lessines

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lessines aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Papignies wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Papignies voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Papignies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment