Woning isoleren Leuven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leuven? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Leuven. We bespreken zaken als dubbel glas en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leuven-3000

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidsdicht
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3000
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€163,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Leuven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leuven is financieel toegankelijk (al vanaf € 790 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €210 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leuven kost plusminus €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Je profiteert van pakweg €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we diverse alternatieve opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Leuven (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Leuven is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Leuven. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€885
(€5100)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€1600)
€320
(€3050)
Spouwmuur€305
(€1725)
€420
(€2225)
€890
(€3000)
HR++ glas€215
(€2775)
€285
(€4025)
€400
(€5400)
isolatie leuven 3000

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Leuven?

Waarom zou ik mijn huis in Leuven isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Leuven

Met hulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Leuven aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuven
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Leuven wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Leuven voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Leuven. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment