Woning isoleren Sint-Stevens-Woluwe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Stevens-Woluwe? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als schuin dak isoleren en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Sint-Stevens-Woluwe. We bespreken vraagstukken over spouwmuurisolatie en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-stevens-woluwe-1932

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1932
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest interessante stappen om je woning in Sint-Stevens-Woluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Stevens-Woluwe kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1850 en de winst ligt rond de €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Stevens-Woluwe kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Je profiteert van plusminus €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Stevens-Woluwe (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Sint-Stevens-Woluwe is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Stevens-Woluwe. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€805
(€6250)
€920
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€220
(€1650)
€300
(€3550)
Spouwmuur€210
(€1100)
€590
(€2450)
€895
(€3075)
HR++ glas€230
(€2825)
€270
(€3650)
€380
(€4550)
isolatie sint-stevens-woluwe 1932

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Stevens-Woluwe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Stevens-Woluwe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Zaventem

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zaventem in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zaventem
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Stevens-Woluwe wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Stevens-Woluwe voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Sint-Stevens-Woluwe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment