Woning isoleren Wodecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wodecq? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Wodecq. Bijvoorbeeld zaken als verwarmingsbuizen isoleren en glaswol. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wodecq-7890

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteEllezelles
Postcode7890
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de populairste methodes om een woning in Wodecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wodecq is interessant (vanaf ongeveer € 940 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €2000 en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wodecq kost ongeveer €5750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Je profiteert van om en nabij €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog meer rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wodecq (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Wodecq is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op deze website check je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wodecq. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€825
(€4800)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€1550)
€390
(€3300)
Spouwmuur€320
(€1600)
€710
(€2350)
€815
(€3350)
HR++ glas€235
(€2975)
€300
(€3375)
€415
(€5350)
isolatie wodecq 7890

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wodecq?

Waarom zou ik mijn woning in Wodecq isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Ellezelles

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ellezelles kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ellezelles
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Wodecq wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wodecq voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wodecq. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment