Woning isoleren Libramont-Chevigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Libramont-Chevigny? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de schuur en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Libramont-Chevigny. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de gevel en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-libramont-chevigny-6800

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Libramont-Chevigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Libramont-Chevigny kan erg voordelig (vanaf zo’n € 980 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €285, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Libramont-Chevigny kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. De winst is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante opties. Hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Libramont-Chevigny (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Libramont-Chevigny kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Libramont-Chevigny. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€635
(€4650)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€275
(€1550)
€380
(€2750)
Spouwmuur€335
(€1000)
€710
(€1975)
€910
(€3025)
HR++ glas€215
(€2625)
€265
(€3875)
€425
(€4475)
isolatie libramont-chevigny 6800

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Libramont-Chevigny?

Waarom mijn woning in Libramont-Chevigny isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Libramont-Chevigny kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Libramont-Chevigny wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Libramont-Chevigny voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Libramont-Chevigny. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment