Woning isoleren Saint-Mard

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Mard? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de gevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Saint-Mard. Je komt meer te weten over thema’s als radiatorisolatie en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-saint-mard-6762

 • Een fors lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode6762
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€158,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante manieren om een woning in Saint-Mard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Mard is interessant (gemiddeld zo’n € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Saint-Mard kost ongeveer €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Je profiteert van ongeveer €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er diverse populaire oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Mard (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Saint-Mard is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Mard. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€755
(€7000)
€1250
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€190
(€2650)
€385
(€3200)
Spouwmuur€360
(€850)
€560
(€2500)
€835
(€3075)
HR++ glas€230
(€2475)
€310
(€4250)
€435
(€4825)
isolatie saint-mard 6762

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Mard?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Mard isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en geeft een besparing van €285 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Virton

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Virton op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Virton
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Saint-Mard wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Saint-Mard voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Saint-Mard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment