Woning isoleren Harnoncourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Harnoncourt? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als dakisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Harnoncourt. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-harnoncourt-6767

 • Supersnel terugverdient
 • Controle over de temperatuur
 • Een verantwoorde keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode6767
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€159,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Harnoncourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Harnoncourt kan erg voordelig beginnend bij € 960 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1600 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Harnoncourt kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we meerdere populaire opties. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Harnoncourt (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Harnoncourt kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Harnoncourt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€665
(€6550)
€920
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€270
(€1700)
€375
(€3350)
Spouwmuur€345
(€825)
€490
(€2000)
€875
(€3250)
HR++ glas€210
(€2825)
€265
(€3925)
€380
(€4750)
isolatie harnoncourt 6767

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Harnoncourt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Harnoncourt isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Rouvroy

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rouvroy voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Harnoncourt wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Harnoncourt voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Harnoncourt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment