Woning isoleren Liedekerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Liedekerke? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als de zolder isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Liedekerke. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtprofielen en subsidie Isolatie april 2024. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-liedekerke-1770

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder problemen met vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder ongedierte
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLiedekerke
Postcode1770
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€160,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de populairste methodes om je woning in Liedekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Liedekerke is betaalbaar (rond de € 980 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Liedekerke kost ongeveer €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Dit levert op zo’n €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we diverse aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Liedekerke (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Liedekerke is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Liedekerke. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€625
(€5500)
€1180
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€185
(€1600)
€385
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1525)
€450
(€2525)
€915
(€3075)
HR++ glas€205
(€2800)
€290
(€3875)
€375
(€4575)
isolatie liedekerke 1770

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Liedekerke?

Waarom juist nu mijn huis in Liedekerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en dat bespaart tot €270 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Liedekerke

Met hulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Liedekerke op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Liedekerke
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Liedekerke wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Liedekerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Liedekerke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment