Woning isoleren Opwijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Opwijk? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de vloer en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Opwijk. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-opwijk-1745

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOpwijk
Postcode1745
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest populaire manieren om jouw woning in Opwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Opwijk is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €290 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Opwijk kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het voordeel is plusminus €950 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Opwijk (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Opwijk is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Opwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€885
(€5950)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€220
(€2250)
€335
(€3250)
Spouwmuur€370
(€1100)
€740
(€2350)
€810
(€3175)
HR++ glas€190
(€2350)
€270
(€4100)
€370
(€5175)
isolatie opwijk 1745

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Opwijk?

Waarom moet ook ik mijn huis in Opwijk isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Opwijk

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Opwijk in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Opwijk
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Opwijk wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Opwijk voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Opwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment