Woning isoleren Ternat

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ternat? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Ternat. We staan stil bij vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en U-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ternat-1740

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTernat
Postcode1740
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest interessante acties om jullie woning in Ternat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ternat is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €250 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ternat kost doorgaans €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De potentiële besparing ligt op €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12700. Daarmee bespaar je zo’n €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse populaire vormen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ternat (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Ternat kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Ternat. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€575
(€5050)
€1020
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€285
(€2150)
€335
(€3450)
Spouwmuur€305
(€950)
€430
(€2000)
€890
(€3000)
HR++ glas€210
(€1825)
€285
(€3100)
€425
(€4450)
isolatie ternat 1740

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ternat?

Waarom zou ik mijn huis in Ternat isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en geeft een besparing van €315, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Ternat

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ternat aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ternat
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ternat wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Ternat voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ternat. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment