Woning isoleren Lennik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lennik? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Lennik. Je kunt denken aan vraagstukken over tochtprofielen en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lennik-1750

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€160,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Lennik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lennik kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lennik kost zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1160. De potentiële besparing ligt op €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Daarmee bespaar je pakweg €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lennik (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Lennik is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De besparing komt neer op €1200 p/jaar. Hieronder tref je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lennik. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€645
(€6950)
€970
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€290
(€1800)
€360
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1000)
€730
(€2525)
€780
(€3350)
HR++ glas€240
(€1975)
€290
(€3575)
€390
(€4825)
isolatie lennik 1750

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lennik?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lennik isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Lennik

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lennik voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lennik
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Lennik wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lennik voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Lennik. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment