Woning isoleren Roosdaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Roosdaal? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering als de spouw isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Roosdaal. Dit gaan om bijvoorbeeld items als radiatorfolie en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-roosdaal-1760

 • Minder energielasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€160,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste toepassingen om een woning in Roosdaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roosdaal kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 900 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €255 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roosdaal kost om en nabij de €4800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €950, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Roosdaal (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Roosdaal is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Roosdaal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€655
(€5250)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€180
(€1700)
€345
(€2950)
Spouwmuur€380
(€1375)
€470
(€1925)
€890
(€3450)
HR++ glas€235
(€2375)
€260
(€3075)
€445
(€4850)
isolatie roosdaal 1760

Plekken in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Roosdaal?

Waarom juist nu mijn huis in Roosdaal isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Roosdaal

Met hulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Roosdaal aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Het is evident: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Roosdaal wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Roosdaal voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Roosdaal. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment