Woning isoleren Hamont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hamont? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van schuine dak of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je handige informatie over isolatie Hamont. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de schuur en de groene lening. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hamont-3930

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode3930
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste methodes om je woning in Hamont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hamont is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hamont kost gemiddeld €5500. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het rendement is grofweg €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we diverse alternatieve mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hamont (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Hamont kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 p/jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hamont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€605
(€7400)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€185
(€1950)
€335
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1125)
€730
(€2050)
€800
(€3050)
HR++ glas€235
(€2475)
€290
(€3675)
€420
(€4750)
isolatie hamont 3930

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hamont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hamont isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Hamont-Achel

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hamont-Achel kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamont-Achel
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hamont wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Hamont voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Hamont. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment