Woning isoleren Koningshooikt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Koningshooikt? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de schuur isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Koningshooikt. Je komt meer te weten over vraagstukken over de spouwmuur isoleren en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-koningshooikt-2500

 • Flinke besparing
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Je kunt veel zelf doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode2500
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be vind je de populairste stappen om jullie woning in Koningshooikt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Koningshooikt kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 960 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Koningshooikt kost doorgaans €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is ong. €750, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog enkele populaire oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Koningshooikt (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Koningshooikt is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Koningshooikt. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€635
(€6800)
€1210
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€215
(€2100)
€400
(€2950)
Spouwmuur€200
(€875)
€460
(€2575)
€930
(€3575)
HR++ glas€195
(€2125)
€310
(€4000)
€450
(€4500)
isolatie koningshooikt 2500

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Koningshooikt?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Koningshooikt isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425 en besparen tot €225 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Lier

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lier aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lier
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Koningshooikt wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Koningshooikt voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Koningshooikt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment