Woning isoleren Deftinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Deftinge? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Deftinge. We zoomen in op topics als dubbel glas en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-deftinge-9570

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3530,13472456119 kWh
Gemiddelde energierekening€165,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Deftinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Deftinge is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €235 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1900 en het bespaart circa €270 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Deftinge kost gemiddeld €5900. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12800. De winst is pakweg €850, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Deftinge (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Deftinge is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Deftinge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€755
(€7000)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€290
(€2300)
€395
(€3050)
Spouwmuur€190
(€1050)
€570
(€2475)
€870
(€3650)
HR++ glas€215
(€2100)
€265
(€4150)
€395
(€4575)
isolatie deftinge 9570

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Deftinge?

Waarom mijn woning in Deftinge isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, dat betekent een winst van 255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Lierde

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lierde kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierde
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Deftinge wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Deftinge voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Deftinge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment