Woning isoleren Lierde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lierde? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals triple glas en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Lierde. We gaan aan de slag met zaken als tochtstrips of tochtbanden en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lierde-9570

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Speciale groene leningen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€165,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante manieren om jullie woning in Lierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lierde is interessant (rond de € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €295 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1625 en het resultaat is zo’n €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lierde kost plusminus €5000. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op grofweg €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende mogelijke vormen. Hieronder behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Lierde (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Lierde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Lierde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€765
(€7200)
€1200
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€205
(€1850)
€320
(€2850)
Spouwmuur€275
(€850)
€710
(€2425)
€940
(€3175)
HR++ glas€245
(€2950)
€310
(€3725)
€360
(€4975)
isolatie lierde 9570

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lierde?

Waarom mijn woning in Lierde isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, waarbij u een besparing realiseert van €330, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Lierde

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lierde aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierde
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lierde wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lierde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Lierde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment