Woning isoleren Ressegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ressegem? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je diverse informatie over isolatie Ressegem. We staan stil bij items als isolerende kozijnen en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ressegem-9551

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verantwoorde investering
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9551
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3529,50988732443 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de meest rendabele acties om een woning in Ressegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ressegem is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1725 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ressegem kost gemiddeld €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1090. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je ong. €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ressegem (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Ressegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ressegem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€785
(€5800)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€200
(€2250)
€390
(€3450)
Spouwmuur€195
(€925)
€740
(€2300)
€855
(€3600)
HR++ glas€220
(€1875)
€265
(€3375)
€360
(€4600)
isolatie ressegem 9551

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ressegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ressegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en besparen tot €200, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Herzele

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herzele in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ressegem wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ressegem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Ressegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment