Woning isoleren Sint-Martens-Lierde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Martens-Lierde? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Sint-Martens-Lierde. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de zolder en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-martens-lierde-9572

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Voor elk budget
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9572
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3531,07198041632 kWh
Gemiddelde energierekening€165,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Sint-Martens-Lierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Martens-Lierde kan zeer goedkoop (vanaf € 960 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Martens-Lierde kost zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het voordeel is pakweg €890 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we verscheidene populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Martens-Lierde (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Sint-Martens-Lierde is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Martens-Lierde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€865
(€5600)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€205
(€2650)
€375
(€3300)
Spouwmuur€260
(€1275)
€620
(€2025)
€945
(€3425)
HR++ glas€245
(€1900)
€325
(€3675)
€420
(€5250)
isolatie sint-martens-lierde 9572

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Martens-Lierde?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Martens-Lierde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en geeft een besparing van €315, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Lierde

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lierde voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Lierde
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Martens-Lierde wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Martens-Lierde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Sint-Martens-Lierde. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment