Woning isoleren Sint-Maria-Lierde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Maria-Lierde? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Sint-Maria-Lierde. Je komt meer te weten over vraagstukken over vliering isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-maria-lierde-9570

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Meer stilte in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3530,44714317956 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Sint-Maria-Lierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Maria-Lierde is financieel toegankelijk (rond de € 720 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Maria-Lierde kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op ong. €980 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er diverse alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Maria-Lierde (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Sint-Maria-Lierde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Maria-Lierde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€795
(€5100)
€930
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€285
(€2200)
€340
(€3500)
Spouwmuur€180
(€1275)
€530
(€2575)
€825
(€3525)
HR++ glas€220
(€2225)
€335
(€3225)
€365
(€5125)
isolatie sint-maria-lierde 9570

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Maria-Lierde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Maria-Lierde isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en geeft een besparing van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lierde

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lierde aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierde
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Sint-Maria-Lierde wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Maria-Lierde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sint-Maria-Lierde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment