Woning isoleren Arbrefontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Arbrefontaine? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als isolatie van platte dak of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Arbrefontaine. Je komt meer te weten over onderwerpen als schuin dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-arbrefontaine-4990

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteLierneux
Postcode4990
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele manieren om je woning in Arbrefontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Arbrefontaine is voordeling (rond de € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1675 en je bespaart al snel €190 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Arbrefontaine kost doorgaans €5300. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is plusminus €860 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Arbrefontaine (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Arbrefontaine is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 p/jaar. Hieronder bekijk je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Arbrefontaine. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€625
(€6100)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€185
(€2500)
€315
(€3050)
Spouwmuur€240
(€725)
€680
(€2250)
€915
(€3425)
HR++ glas€190
(€2525)
€310
(€4225)
€450
(€5150)
isolatie arbrefontaine 4990

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Arbrefontaine?

Waarom juist nu mijn huis in Arbrefontaine isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Lierneux

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lierneux voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierneux
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Arbrefontaine wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Arbrefontaine voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Arbrefontaine. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment