Woning isoleren Lierneux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lierneux? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Lierneux. Je komt meer te weten over vraagstukken over dakkapel isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lierneux-4990

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteLierneux
Postcode4990
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de populairste onderdelen om jullie woning in Lierneux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lierneux kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 760 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lierneux kost +/- €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het rendement is al snel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Je profiteert van pakweg €820, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog enkele interessante opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Lierneux (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Lierneux is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 op jaarbasis. Hieronder check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lierneux. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€775
(€7000)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€250
(€2250)
€355
(€3100)
Spouwmuur€390
(€1075)
€500
(€2325)
€930
(€3050)
HR++ glas€235
(€2050)
€265
(€3125)
€355
(€5300)
isolatie lierneux 4990

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lierneux?

Waarom zou ik mijn huis in Lierneux isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en besparen tot €200, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Lierneux

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lierneux kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lierneux
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Lierneux wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Lierneux voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Lierneux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment