Woning isoleren Lorcé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lorcé? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Lorcé. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de zolder en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lorce-4987

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode4987
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind jij de meest interessante acties om jouw woning in Lorcé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lorcé kan zeer goedkoop beginnend bij € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lorcé kost om en nabij de €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Dit levert op circa €840, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lorcé (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Lorcé is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Lorcé. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€675
(€7400)
€1090
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€170
(€2150)
€365
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1350)
€490
(€2400)
€875
(€3425)
HR++ glas€200
(€2200)
€270
(€3600)
€430
(€5375)
isolatie lorce 4987

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lorcé?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lorcé isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Stoumont

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Stoumont kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stoumont
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Lorcé wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lorcé voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Lorcé. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment